0
go to cart

Vanliga myter om Vaporizers

Blog Logo
Affiliates Namaste 13/12/2018

Vaping anses generellt som ett banbrytande sätt att reducera skadliga tobaksberoenden och därmed även relaterade sjukdomar och har snabbt blivit ett populärt alternativ för de som försöker hålla sig borta ifrån cigaretter. Vaporizers ger rökare möjligheten att njuta av sina favoritörter utan att inhalera en massa skadliga kemikalier.

Eftersom försäljningen av vaporizers har ökat har även myterna och ryktena om vaporizers blivit allt vanligare! Det finns många myter som vi är säkra på att du har hört tidigare, speciellt om just torrörtsvaping men även vaping generellt. I och med att det finns så mycket att välja på ute på vaping marknaden (och speciellt hos oss på NamasteVapes Sverige) så är det inte konstigt att folk blandar ihop sina fakta.

Passiv vaping är farlig?

Ångan från en torrörts vaporizer är inte giftig. Detta är ett helt falskt påstående. En vaporizer oberoende av vilken kategori du har eller väljer från (stationär, bärbar eller vape-penna) värmer upp dina örter till exakt temperatur vilket gör att de aktiva ingredienserna frigörs utan att dina örter bränns vid. Ångan som du andas in är endast avdunstade molekyler som sprids ut i luften snabbare än utandad rök någonsin kunnat.

Vaping är precis lika farligt som rökning?

Fel. Vaping är signifikat mindre skadligt än direkt inhalering av rök. Vaping är inte helt fritt från skadliga ämnen men innehåller endast 5% av de carcinogener som återfinns hos annan form av rökning. Vaping orsakar därför även färre andningsproblem. Utan att använda papper, konstgjorda kemikalier eller förbränning så är vaping ett mycket bättre val för torrörts konsumption. När det gäller vaping, så andas du inte in rök och därmed inte heller skadliga gifter eller tjära som du får med rökning. Många människor använder vaping som ett alternativ till rökning när de försöker sluta röka, med mycket positiva resultat.

Vaping luktar?

Vi kan alla hålla med om att örter och annan rök har en mycket speciell doft som tyvärr har en tendens att hänga kvar ett tag. Beroende på vilken typ av ört/röktyp det handlar om så kan det sätta sig i möbler, kläder och väggar. Vissa oroar sig för att vapingprocessen som producerar ånga från örterna kan göra att lukten vara längre. De goda nyheterna är att ånga inte varar lika länge som rök gör. Detta är för att ånga inte är lika tät som rök och sprids ut i luften till ingening på ingen tid alls. Så du behöver inte oroa dig, dina kläder, hår och annat är säkra, lukten kommer inte att vara länge.

Gör din egen undersökning

Som vi har förklarat lite kort, tro inte på allt som du hör eller läser. När det gäller ört vaping, så forska lite själv och testa olika vaporizers och blandningar och bilda dig en egen uppfattning!

 

Blog tags: