0
go to cart

PAX 3 Vs PAX 2 Vaporizer - Vilken är bäst?

on Nov 02, 2018

Om någon har hört talas om en vaporizer, har de sannolikt även hört talas om de olika modellerna av PAX-vaporizers. PAX 3 och PAX 2 är helt fantastiska, och nu med uppgraderingen från 2 till 3 ställer sig många frågan om det är värt att uppgradera. Även om storleken, formen och den övergripande designen har varit densamma har de inre funktionerna förbättrats enormt genom tiderna och även från PAX 2 till den nya PAX 3. Nu finns det inget mer "klibbigt munstyckeproblem" som många brukade klaga över tidigare, tack och lov för detta! Båda modellerna är bärbara och väldigt smidiga, med en enkelt design som du enkelt kan bära med dig i såväl väskan som fickan.

Vilka skillnader är mest signifikanta mellan PAX 2 bärbara vaporizer och PAX 3 bärbara vaporizer?

PAX 2 och PAX 3 ser nästan identiska ut på utsidan, rent designmässigt. Båda är bärbara vaporizers. Men det finns en lång lista över skillnaderna mellan dem invändigt och när det kommer till funktionaliteten. Då många funderar på vilka skillnaderna är har vi här gjort en liten jämförelse:

PAX 3

Köp PAX 3

PAX 3 Vaporizer släpptes endast 1,5 år senare än premiären av PAX 2 Vaporizer, vilket var ganska snabbt med tanke på andra uppgraderingar. Dess fans förväntade definitivt sig att hitta stora förändringar i den nya modellen, vilket man också kan konstatera vid en jämförelse. Medan designen knappt ändrats, kom PAX 3 Vaporizer med många betydande funktionalitetsförbättringar. Värmemetoden, kammarstorleken och ångkvaliteten förblev dock desamma. 

PAX 2

 Köp PAX 2 

PAX 3 Vaporizer vs. PAX 2 Vaporizer – själva designen

Den första skillnaden som man direkt märker när du tittar på de två modellerna är ytbehandlingen. I PAX 2 är det snyggt borstat aluminium. PAX 3 har en helt ny finish - den är i perfekt slät aluminium som ger en glansig effekt och lägger till lite elegans och lyx i utseendet. Den enda nackdelen med den nya ytan är att eventuella repor blir mer synliga på den och dessa typer av märken är oundvikliga med tiden, då man faktiskt använder vapen mycket. Precis som med PAX 2 Vaporizer är den enda knappen i PAX 3 gömd under munstycket, inga andra knappar syns till.

När det kommer till funktionaliteten måste vi räkna upp följande uppgraderingar som 3 varianten kommer med:
 • Ett kraftfullare värme-element i PAX 3 Vaporizer 
 • PAX 3 är kompatibel med PAX Vapor Mobile Appen 
 • Nya tillbehör som inkluderas i kitet 
 • Förbättrat batteri- och vibrationsmeddelande i PAX 3 Vaporizer

Vad ingår i PAX 2 och PAX 3 kiten och vad är skillnaden:

PAX 2 Bärbar Vaporizer

 • 1 x PAX 2 vaporizer
 • 2 x Utbytbara munstycken (1 Platt & 1 Upphöjd) 
 • 1 x Magnetisk USB Laddare
 • 1 x Magnetiskt Ugnslock 
 • 1 x Borste 
 • 10 x Piprensare
 • 2-Års Garanti  

PAX 3 Bärbar Vaporizer 

 • 1 x PAX 3 vaporizer
 • 1 x Laddare 
 • 2 x Utbytbara munstycken (1 platt och 1 upphöjt) 
 • 1 x Standard ungslock 
 • 1 x Underhålls Kit 
 • 1 x *Halvt ugnspaket 
 • 1 x *Koncentrat inlägg 
 • 1 x *Multiverktyg 
 • 3 x *Skärmar 
 • 10 års garanti 

APP och BLUETOOTH kompatibel

Som man tydligt ser är 3 modellen rikare och kommer med betydligt fler tillbehör. Prisskillnaden ligger på endast ett par hundralappar, men garantin är definitivt utökad, vilket känns bekvämt då man kan räkna med sin vape under många år. 

Andra signifikanta skillnader mellan PAX 2 och PAX 3 är:

Det finns ingen haptisk återkoppling på PAX 2 som nu finns på trean. Det finns endast 4 förinställda temperaturer på PAX 2 (360/380/400/420), betydligt fler på den nya. Markant längre uppvärmningstid på PAX 2 (45 vs 20 på PAX 3) Inget koncentratalternativ (Koncentrat lock ingår nu med det kompletta PAX 3-kit)

PAX 2 vs PAX 3 Batterilivslängd, Laddningsalternativ och Batteri-info:

3500mah på PAX 3 vs 2600mah batteri på PAX 2

Den genomsnittliga användningen på PAX 3 är 110 minuter vs 90 minuters genomsnittlig användning på PAX 2

Genomsnittlig 95 minuters laddningstid på PAX 3 vs 120+ minuter på PAX 2

Uppvärmningstider, Temp Options och Apps:

PAX 3 värms upp på 20 sekunder, det tar 45 sekunder för PAX 2

Båda har samma tempintervall, 360-420F men med PAX 3-appen kan du välja vilket temp som helst inom det området. Du kan bara välja 1 av 4 temp inställningar (360/380/400/420) med PAX 2.

PAX 3-appen erbjuder också dynamiska lägen (Boost, Efficiency, Stealth and Flavour) som antingen kan öka temp för starka boostar eller spara örter genom att kyla enheten när den inte används.

Kammare, ånga och munstycken: Båda har rostfritt stålkammare och ångled 

Båda håller ca .3 g torkade örter

Båda kommer med en vanlig platt munstycke och ett förhöjt munstycke.

Om du inte riktigt bryr dig om den förbättrade batterilivslängden, snabbare uppvärmningstider, exakt tempokontroll eller de dynamiska lägena, kan du satsa på PAX 2. Men om du vill känna av en uppgradering av ovanstående karkteristiska drag är ett par hundralappar defintivt värt en PAX 3 uppgradering. Vi tror definitivt att du kommer att njuta av uppgraderingarna på PAX 3 och att själva halvpackningslocket ingår.

Så, till den ultimata frågan om PAX 3 Vaporizer - är det värt de extra pengarna?

Det är utan tvekan det!

PAX 2 Vaporizer är en av de bästa vaporizers som någonsin funnits men PAX 3 är ännu bättre, och vi rekommenderar definitivt att du väljer den här modellen om det högre priset inte är ett problem för dig och om du vill få en ultimat vapeupplevelse. PAX 3 har verkligen fått toppbetyg! Effektiv prestanda som passar smidigt i din ficka eller väska! Smaken är god och fyllig och smaken håller jämna steg med de större konvektionsmodeller. Med antalet tillbehör och funktioner kommer denna lilla bärbara vaporizer imponera på dig och ge dig ett helt nytt sätt att njuta av din vaping på!

Oavsett vilken av modellerna du väljer är rengöring A och O, vi rekommenderar att du vårdar din vape, rengör den regelbundet och byter ut eventuella skadade eller utgångna reservdelar, för att kunna använda din vaporizer felfritt under många år. 

Köp PAX 3
Köp PAX 2
Bärbara Vapes