0
go to cart

Mental och fysisk förberedelse (steg-för-steg guide) inför Black Friday helgen!

on Oct 24, 2018

På senare år har denna helg i November blivit känd för sina galna rabatter och erbjudanden och möjligtvis ännu galnare mänskliga beteenden i samband med detta.  Black Fridag uttrycket kommer ursprungligen från USA och är normalt dagen efter Thanksgiving, då alla ger sig ut på jakt efter de bästa REA priserna,
fortfarande proppmätta efter den fantastiska kalkonmiddagen! Denna REA-helg har på senare år anammats av det svenska folket och de flesta butiker och företag i Sverige erbjuder nu Black Friday rabatter.

Läs vidare för hur du bäst kan förbereda dig både fysiskt och mentalt inför denna "crazy" shopping upplevelse med vår steg-för steg Black Friday guide. Vi kommer att gå igenom hur du gör de bästa klippen utan att offra din själ (eller ditt saldo) i processen!

Black Friday bild

Få en god natts sömn!

Trots att Black Friday helgen officiellt startar Fredagen efter Thanksgiving så börjar många affärer (både online och offline) med sina erbjudanden tidigare, för att snärja fler kunder och möjligtvis även för att minska risken för kalabalik (som regelbundet inträffar, mestadels i USA).

Många kunder väljer till och med att vänta utanför i flera timmar för att vara säker på att vara först in när dörrarna öppnar. Din kognitiva funktion fungerar inte optimalt när du inte fått tillräckligt med sömn vilket kan göra dig irriterad och grinig - vilket är en av faktorerna som kan bidra till en mer kaotisk upplevelse både för dig och andra.
Det är heller ingen hemlighet att många affärer, speciellt de större kedjorna har ett STORT sortiment på lager som ska reas ut, så det spelar faktiskt inte jättestor roll om du är där precis när dom öppnar. Ett par extra timmar i sängen kan göra stor skillnad.

Nu när även Cyber Monday har tillkommit som en av de största REA-dagarna i kalendern så kan du handla de bästa erbjudandena online hemifrån utan att behöva offra din behövliga sömn.

Kolhydrater!

Trots kriget som har utbröt mot kolhydraterna ett tiotal år sedan, så är kolhydrater den mest effektiva energikällan för våra kroppar. Kolhydrater är ett samlingsnamn
för enkla eller komplexa stärkelse, kostfiber och sockerarter och absorberas in i kroppen och omvandlas till energi väldigt snabbt, vilket är perfekt för att
hålla dig så pumpad och alert som möjligt när du är ute i vimmlet.

Förbered dig inför denna Black Friday genom att äta en måltid rik på både enkla och komplexa kolhydrater. Dessa bör inte vara onyttiga, det finns en hel mängd näringsrika alternativ som passar in i denna katergori (som till exempel, grövre bröd med frön, fullkorns ris eller pasta). Enklare kolhydrater (som kan hittas i bland annat frukt och energi drycker) kommer att ge dig en direkt energi boost, medans komplexa kolhydrater tar kroppen längre tid att smälta och bearbeta vilket gör att du känner dig mättare och full av energi längre.

Vaping!

Om själva idén att åka ut och handla under Black Friday helgen skrämmer dig och får dig att känna dig lite som Eminem i 8 Mile innan sin första "rapbattle", varför inte vapa lite torkade örter! Om du redan är en fantast så vet du själv att det är ett utmärkt sätt att slappna av, och göra dig redo att armbåga dig fram i folkmassan!

Det finns många fantastiska örtvapar att investera i, välj den som passar dig bäst! Mighty Vaporizer är perfekt för vaping eftersom du har många olika temperaturval vilket gör att du kan ställa in den till den optimala värmen för dig. Så köp en vape för att stabilisera ditt humör denna Black Friday!

Skapa en budget, och en lista på vad du är ute efter!

Helgen mellan Black Friday och Cyber Monday är en utmärkt tid att börja inhandla julklappar till familj och vänner (och dig själv såklart!). Men det är lätt att
bli överväldigad, vilket kan leda till att du köper på dig saker som du inte tänkt, behöver eller vill ha! Tills du kommer hem, omgiven av ett dussin Fitbits och en
LED flatscreen som du inte ens får in genom dörren!

För att förhindra den hemska känslan av köpar-skuldkänsla (och ett tomt bank konto), gör upp en lista på allting som du vill köpa och kolla upp nya erbjudanden
från dina favorit affärer ett par veckor i förväg (tro oss, de kommer att meddela dig). Försök att hitta de bästa erbjudandena för de saker som du vill ha och håll dig till dem. Det är inte bra att försöka hinna med för mycket, utan håll dig till ett par av dina favorit butiker.

Här hos oss på NamasteVapes Sverige, så kommer vi att ha minst 20% rabatt på vår hemsida - så vare sig om du har kollat in den super-populära PAX 3, eller är redo att investera i den utomordentliga kvalitets-vapen Volcano - så kan du hitta fantastiska erbjudanden hos oss!