0
go to cart

Hur rengör man en vaporizer efter användning - Steg för steg guide

on Nov 01, 2018

Oavsett om du har en Mighty vaporizer eller en annan bärbar vaporizer så är rengöring lika viktigt. Rengöring är inte den roligaste delen av vapingen men ett regelbundet måste. Det är absolut nödvändigt för den övergripande ångupplevelsen. En ren vape garanterar att enheten fungerar enligt förväntningar. Innan du rengör din vape, se till att läsa några specifika instruktioner som gäller för just din enhet, då alla är olika.

Mighty bärbar vaporizer eller annan modell?

Alla har en favorit vape, en av våra favoriter är nog Mighty. Detta är verkligen gudfadern av alla tiders vaporizers. The Mighty lever upp till sitt namn genom att generera tät kvalitet ånga tillsammans med en robust bärbar design. Det finns få vaporizers på marknaden som kan producera en så god ånga som håller så konsistent och hög kvalitet. Om du vill ha en vaporizer med lång en livslängd, som är ytterst kraftfull, producerar en smakrik ånga och är en av de mest hyllade i vape-världen. På grund av dess effektiva kraft och robusta design är den såväl slitstark och hållbar, detta är verkligen en vaporizer som du kommer att kunna använda länge!

Mighty_livsstils-vape

Olika modeller fungerar på olika sätt! 

Alla modeller rengörs inte på samma sätt och vissa kanske kräver mer uppmärksamhet och omsorg än andra kräver. Om det är möjligt bör du ta isär delarna för att få en djupare rengöring. Alkohol, varmt vatten, citronsaft, salt, torkdukar och bomullspinne är alla bra för att bli av med rester och rekommenderas vid rengöring.

Underhåll handlar inte bara om rengöring, utan även om hur du behandlar din vape. Undvik att tappa den i golvet, slå på den, klämma den och skada den. Det handlar också om att ersätta överanvända eller brutna komponenter i vaporizern. De flesta tillverkare säljer många reservdelar, och det är billigare än att köpa och byta ut en eller flera delar än att köpa en helt ny vape.

Obs! Rengör alltid vaporizern innan du använder den! En väl underhållen vape leder till en bättre session och flera års användning. Det är även viktigt att rengöra en vape för att undvika eventuella sjukdomar. Smuts och bakterier samlas på vapen som du sedan sätter i kontakt med munnen. Vissa delar även med sig av vaporizern till vänner eller bekanta, då är det extra viktigt att vara uppmärksam på eventuell sjukdomsspridning. Rengöring av vapen ger förutom en behaglig upplevelse även en hälsosam sådan.

Så rengör du din bärbara vaporizer

Här har vi skapat en guide där du kan läsa om de olika stegen för rengöring av din Mighty eller andra bärbara vaporizers:

1. Kyl ner vapen innan du påbörjar rengöringen. Värmekammaren kan bli mycket het och kan bränna fingrarna. Vänta en timme efter vapning innan du börjar rengöra enheten.

2. Ta isär delarna i vaporizern om modellen tillåter det, placera små delar på handdukar, så att du inte tappar dem och rengör var för sig, för en optimal rensning och för att undvika att små partiklar fastnar mellan delarna.

3. Använd mjuk borste för att försiktigt ta bort damm eller skräp från värmekammaren. Sätt in borsten i kammaren, vrid för att lossa eventuellt skräp. Använd luftburk för att slutföra borttagningen. Använd en bomullspinne och torka kammarens inre för att desinficera.

4. Använd ett stift eller en tandpetare för att rensa skärmarna. Desinficera med bomullspinne.

5. Torka samlade rester i munstycket med bomullstyg, torka försiktigt så du inte bryter ömtåliga delar. Desinficera med en rengöringslösning.

6. Låt delarna lufttorka innan du monterar ihop dem igen, för att undvika att det blir vått i vapen.

Rengöring - Mighty

Hur ofta ska jag rengöra min vaporizer?

Rengöring av din bärbara vape varierar beroende på örter, vapningsfrekvens och dina personliga egenskaper. Att ge din vape en noggrann rengöring varje vecka borde vara det minsta möjliga. Efter varje session kan du helt enkelt torka ner munstycket och desinficera det, särskilt om du delar det med andra personer och inte endast använder vapen själv.

En ren vape är något du kommer att uppskatta. Njut av din rena vaporizer. Smaken blir renare, fräschare om vapen är ren, för att du ska njuta av de mest fina smakerna medan du vapar. Regelbunden desinficering av munstycket hindrar dig från att sprida många sjukdomar, särskilt om du delar din vape. Rengör din vaporizer regelbundet för att njuta av en bra och ren vapningsglädje.

Vad ingår om du köper en Mighty vaporizer?


1 x Mighty Vaporizer

1 x Power Adapter

1 x Munstycke

1 x Vätskeplatta för fasta och tjockare aromaterapi koncentrat

3 x Normala Skärmar

1 x Rengöringsborste

1 x Påfyllnads verktyg

1 x Set av extra tätningsringar

1 x Storz & Bickel grinder

1 x Bruksanvisning

Mighty har 2 års garanti. Den bärbara vapen är kompatibel med en USB laddare och batteriet håller i hela 90 minuter! Den har även en LED display med batteri laddar indikator och digital temperaturkontroll. Vapen är lätt och väger endast 230 gram, vilket gör den perfekt för fickan. The Mighty använder sig av både konduktion och konvektionsvärme och den är lätt att kontrollera med ett tvåknapps system, som fungerar smidigt. Precis som alla andra Storz och Bickel produkter så är den bärbara vaporizerns temperaturregleringen ytterst preciserad.